Woonkamer met scandinavisch interieur Joure

Scandinavisch
Zwart-wit

De bewoners wilden graag hun eethoek veranderen.Het ontbrak aan sfeer en warmte, ze vonden het ongezellig en kaal en dat was het ook!De verlichting was ook een probleem.

Ik kijk graag naar de sterke punten van een woonruimte en in dit geval was er sprake van een prachtig uitzicht. Dat uitzicht heb ik naar binnen gehaald door een foto uit te vergroten en boven de eethoek te hangen.De kleuren in de foto heb ik als uitgangspunt genomen voor de kleurkeuze.
Ik heb een lambrizering in een kleur geadviseerd zodat de hoek geaccentueerd wordt en deze je echt omarmt. Daarnaast zorgt het ervoor dat de eethoek duidelijk wordt afgeschermd van het zitgedeelte.

De bewoners wilden graag een grote stevige eettafel. Deze is op maat gemaakt (en is loodzwaar!)Als contrast met de robuuste vorm heb ik de eames stoelen met de fragiele pootjes erbij geplaatst.

De vloer was de bewoners een doorn in het oog, maar moest vanwege budgetoverwegingen voorlopig blijven. Het grote kleed verbindt mooi alle losse elementen maar zorgt er vooral voor dat de vloer bijna niet meer te zien is!

Een riante hanglamp die dimbaar is zorgt voor voldoend licht en door het model hangt het niet in de weg, ook niet voor de mooie foto aan de muur.
Een grote plant zorgt voor een extra visuele scheiding tussen zit en eetgedeelte.

Deze restyling is verschenen in de WonenenCo van het Dagblad van het Noorden.

 

Vrijblijvend een gesprek aanvragen?